Nekaj o meni

Od 8. leta naprej svoje življenje posvečam športu. Svojo prvo ljubezen sem našel v nogometu. V 11 letih rednega treniranja sem spoznal kaj pomenijo red, disciplina in odrekanje pri doseganju željenih ciljev. V tem času sem na igriščih sodeloval s športnimi in osebnimi trenerji, fizioterapevti ter nogometaši, ki danes igrajo na vrhunskem nivoju. Vedno sem občudoval dela trenerjev, čeprav so nam znali zagreniti življenje na vse možne načine, a sem kasneje dojel, da so imeli njihovi nasveti in izkušnje veliko vrednost.

Ker se iz nogometa ni izcimilo tako kot sem načrtoval sem potreboval nekaj novega. Vse se je začelo na istem šolskem dvorišču kjer sem odraščal in  zabil svoj prvi gol. Naredil sem svoj prvi dvig na drogu in nemudoma mi je bil všeč občutek kontrole nad svojim telesom. Prvi rezultati so se hitro pokazali, kar mi je dalo še toliko več volje in zagona. V tem času nisem niti pomislil, da bi lahko postal osebni trener, vse dokler me niso prijatelji na igrišču vprašali za prve nasvete. V nekaj dneh sem pridobil svoje prve “stranke”, ki sem jih seveda treniral brezplačno. Takrat sem spoznal, da sem poleg nogometa našel novo strast in to je bilo treniranje oz. vodenje ljudi. Enostavno sem pri vodenju bolj užival kot pri izvajanju svojega treninga. Ker se prijatelji po treningu niso mogli premikati še nekaj dni, sem se zavedal, da potrebujem strokovno pomoč.

Kot osebni trener

Zdaj se kot osebni trener se zavedam kako pomembno je gibanje in zdrava prehrana. Vendar pomembno je tudi živeti. Življenje se na vrti samo okoli treninga in prehrane pravzaprav daleč od tega. Ta dva dejavnika bi morala podpirati in izboljšati vse ostale ter bolj pomembne obveznosti v vašem življenju. Izboljšati vaš čas z družino ali prijatelji ter čas, ki ga preživite na delu. Prav zato sem velik zagovornik, da se trening in prehrana prilagodita vašem načinu življenja in ne obratno. Seveda bodo potrebne določene spremembe vendar ne tako drastične, kot si jih večina zamisli.

Uživam v transformacijah ljudi in ne samo njihovih teles. Moj namen je, da vas podpiram in verjamem v vas tudi v težkih časih, ki pa jih na tej poti skoraj vedno doživite. Fitnes (trening in prehrana) nima vrednosti, dokler jone u stvarimo sami in v čast mi bo , da vam lahko pri temu pomagam.