Preden začnem sodelovati z vami mi je pomembno, da vas spoznam na najini prvi brezplačni uri pogovora. Spoznam vaše težave, kaj vas ovira, ali imate določne poškodbe ali deformacije, ki bi vas lahko ovirale pri treningu, ali občutite bolečine v določenem delu telesa, kaj najraje jeste, koliko časa imate za obroke, itd. Seveda so najbolj pomembni vaši cilji oz. končni cilj. A da vas bom znal pravilno usmeriti, bom potreboval vašo iskrenost. Razumem, da ste v slabši formi kot bi si želeli. Morda gradite na svoji karieri ter ste zdravje potisnili malo na stran in zato vas niti malo ne obsojam. Predvsem vas razumem. Vseeno je pomembno, da na neki točki spoznate, da je čas, da začnete skrbeti za svoje zdravje. Služba in otroci vam brez dvoma vzameta veliko časa in ravno zato sem tu jaz, da vam organiziram urnik na način, da boste še vedno lahko postorili vse, pojedli zdravo in trenirali.

Cilji so seveda različni. Hujšanje, pridobivanje mišične mase, odpravljanje bolečin, izboljšanje splošne kondicije, itd. To je nekaj kar vas žene, da vztrajate na vaši pot, pa čeprav je zame osebno bolj pomemben proces. Cilj vas bo vedno čakal, a nikoli ne bo dosežen, če ne boste vzljubili procesa, ki vas bo pripeljal do željene točke. Moja glavna naloga je, da vas usmerjam, pomagam, spodbujam in »okregam«, da ostanete fokusirani na svoji poti. Seveda cilje določiva skupaj in podava realno oceno, glede na pričakovanja, ki jih imate.

Koliko časa imate, da ste sami dodatno aktivni, koliko boste iskreni in dosledni z vašim dnevnikom obrokov in koliko vam to vse skupaj pomeni.

Nikoli ne pričakujem popolnosti, ker življenje ni popolno. Ne pričakujem, da bo vsak vaš obrok “v nulo” in boste na vsakem treningu polni energije. Pričakujem samo, da vam je mar do tega za kar vlagate svoj denar in čas.

Če ste prebirali moje objave na FB ste lahko opazili, da ne pišem jedilnikov. Predstavljajte si, da morate nujno pojesti to, kar piše na listu papirja in ne nekaj česar si vi res želite. Danes je na vrsti govedina čeprav bi vi raje pojedli file lososa, ker je na jedilniku v službi ali restavraciji poleg vaše službe in bo ta izbira za vas veliko bolj praktična. Morda bi zdržali kakšen teden potem pa bi jedilnik zabrisali v koš in me odslovili. Dobili bi slab vtis o trenerju za katerega ste plačali in bog ve kdaj bi spet poiskali strokovno pomoč. Razumljivo. Jaz se raje osredotočam na vaš stil življenja, kaj vas trenutno muči pri prehrani, kaj radi jeste, koliko obrokov lahko skuhate doma, koliko obrokov jeste v restavraciji, koliko imate poslovnih kosil, morebitno čustveno prenajedanje, vaše prehranske vzorce iz preteklosti, itd.

Prav zato ustvariva dnevnik obrokov, ki ga lahko stalno spremljava. Tako točno veva, zakaj ste grešili ta vikend, na koliko piškotov pozabite, da ste jih že pojedli in podobno. Ko obroke spreminjava, izboljšava ali dodelava je pomembno, da to ne vpliva preveč na vaš urnik. Torej poiščeva čim več rešitev s katerimi lahko funkcionirate.

Na treningu se fokusiram predvsem na moč. Če želite shujšati, pridobiti mišično maso (se oblikovati) ali samo izboljšati splošno kondicijo morate enostavno postati močnejši. Seveda se intenzivnost treninga prilagodi in se sorazmerno povečuje z vašimi zmogljivostmi. Definitivno bom preizkušal vase sposobnosti, saj boste le tako lahko redno napredovali. Saj veste, da v coni udobja nič ne zraste. Verjetno je najboljša stvar, da se boste zavedali svojega telesa, se z njim povezali in ga tako še bolje spoznali. Življenje bo enostavno bolj kvalitetno.

Zavedam se, da osebno trenerstvo nista samo trening in prehrana. Povsem normalno je, da boste potrebovali tudi mojo moralno podporo, ko vam bo najtežje. Vzponi in padci so del vsakega napredka in jaz vam bom pomagal, da se poberete oz. ne poletite previsoko. Delo z menoj je sproščeno, mirno in direktno. Z vami bom vedno iskren, ker če nekaj ni OK, je pomembno, da to veste.

dodaj komentar